03 january 2021, 14:30 Moldovan reality views 2538
Persoanele care se vor vaccina împotriva COVID-19 ar urma să semneze un consimțămînt
03 january 2021, 14:30 Moldovan reality views 2538

Persoanele care se vor vaccina împotriva COVID-19 ar urma să semneze un consimțămînt

Persoanele care urmează să primească vaccinul împotriva COVID-19 trebuie să semneze un consimțământ, prin care își dau acordul pentru vaccinare împotriva noului virus COVID-19, fiindu-le administrate ambele doze de vaccin, scrie Noi.md.

Totodată, în document se precizează că persoanele, care vor fi vaccinate, au făcut cunoștință cu beneficiile și riscurile vaccinării, scrie tv8.md.

Mai mult, în consimțământ se menționează că pacientul trebuie să informeze medicii despre apariția unei reacții adverse.

Precizăm că astăzi, 1 martie, urmează să înceape prima etapă de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova, după ce, la Chișinău au ajuns cele peste 21 de mii de doze de ser AstraZeneca, donate de Guvernul României. În prima etapă vor fi vaccinați cadrele medicale și personalul din secțiile unde sunt internați pacienți cu Covid.

Pe 26 februarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. În următoarele zile, în Republica Moldova ar urma să ajungă alte 14.400 doze de vaccin AstraZeneca.

Source: noi.md

Keywords:

coronavirus , vaccin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
1407 locuitori

Burlăneşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Burlăneşti şi Buzdugeni. Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 26 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 219 km de Chișinău. La nord de Burlăneşti se află o întindere stîncoasă cu peşteri, ce formează malul stîng al Drăghiştei. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1407 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din 25 aprilie 1632.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.