30 april 2021, 16:40 Moldovan reality views 3431
Guvernul permite organizarea festivităților
30 april 2021, 16:40 Moldovan reality views 3431

Guvernul permite organizarea festivităților

Începînd cu data de 29 aprilie, Comisia naționale pentru sănătate publică admite organizarea şi desfăşurarea evenimentelor festive, cu caracter unic.

Potrivit ultimelor decizii nunțile, cumetriile și petrecerile private se vor desfășura, în unităţile de alimentaţie publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi a Instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19 la desfăşurarea evenimentelor festive în unităţile de alimentaţie publică.

În Hotărîrea nr. 54 din 29 aprilie 2021, autoritățile fac trimitere la un alt document, Hotărîrea nr. 30 din 11 septembrie 2020, care confirmă cele scrie mai sus.

De asemenea, în Hotărîrea nr. 30 din 11 septembrie 2020, este precizat că: se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidenţă epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă email, adresă de domiciliu). întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituţiilor publice, de învăţămînt, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecţie.

Tot în acest context, autoritățile permit organizarea întrunirilor/reunirilor în grup, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi a Instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19, conform Anexei nr. 1 la Hotărîrea nr. 21 din 24 iulie 2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică.

Joi, 29 aprilie 2021, Comisia naționale pentru sănătate publică a stabilit noi reguli în contextul pandemic. Astfel, Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică au mandatat să instituie stare de urgență în sănătate publică la nivel local în situația în care incidența cazurilor trece de 100 de infectări la 100 de mii de cetățeni.

hotarirea_cnesp_nr.30_11.09... by Noi.md

Source: noi.md

Keywords:

restrictie , nunta , botezul

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
278 locuitori

Flutura este un sat din cadrul comunei Tîrşiţei, raionul Teleneşti. Localitatea Flutura se află la distanța de 45 km de orașul Telenești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 278 de oameni. Satul Flutura a fost atestat documentar în anul 1865.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.