05 july 2021, 10:15 Moldovan reality views 2522
Regulile ce trebuie respectate la trecerea frontierei
05 july 2021, 10:15 Moldovan reality views 2522

Regulile ce trebuie respectate la trecerea frontierei

Măsurile de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova se aplică în conformitate cu prevederile Hotărîrii nr.54 al CNESP din 29 aprilie 2021, a precizat ofițerul de presă Ana Marchitan.

Astfel, potrivit ultimelor decizii, a fost instituită obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova a rezultatului negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din următoarele limbi: moldovenească, engleză, rusă, franceză, germană sau italiană.

Călătorii care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

"Vestea bună este că persoanele aflate în regim de autoizolare, pot întrerupe acest regim în a 10-a zi dacă efectuează testul PCR COVID-19, iar rezultatul este negativ", a subliniat Ana Marchitan.

Amintim că mai mulți moldoveni au încercat să scape de carantină la intrarea în țară și s-au ales cu dosare penale. În data de 4 mai, Poliția de Frontieră a anunțat alte 27 de cazuri în care au fost documentate persoanele pentru deținerea sau prezentarea testelor PCR Covid-19 falsificate.

În context, Poliția de Frontieră solicită călătorilor să fie responsabili, prudenți și să se informeze cu privire la toate regulile impuse de către autorități la trecerea frontierei.

Source: noi.md

Keywords:

reguli , frontiera

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1602 locuitori

Borceag este un sat şi comună din raionul Cahul. Borceag este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 137 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Borceag a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.