05 july 2021, 14:00 Moldovan reality views 2304
Peste 500 de salvatori vor fi la datorie de Paștele Blajinilor
05 july 2021, 14:00 Moldovan reality views 2304

Peste 500 de salvatori vor fi la datorie de Paștele Blajinilor

Peste 500 de angajați IGSU vor fi la datorie de Paștele Blajinilor. Salvatorii și pompierii vor fi gata să intervină la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, stingerea incendiilor și focarelor de ardere, dar și pentru lucrări de deblocare.

În servantul de luptă a instituției sînt 150 unități de tehnică care sînt pregătite pentru misiuni de salvare. Acțiuni de prevenire a situațiilor de risc sînt întreprinse de ofițerii IGSU dislocați în teritoriu, care atenționează oamenii despre pericolul nerespectării regulilor antiincendiare. Pompierii îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la igienizarea gospodăriilor, terenurilor, dar și nimicirea gunoiului menajer.

Mai mult, o atenție sporită este acordată și persoanelor care întreprind acțiuni de curățire a teritoriilor cimitirelor. În acest sens, salvatorii îndeamnă persoanele să nu aprindă vegetația uscată sau gunoiul depozitat pentru a evita producerea incendiilor. În caz de situații excepționale oamenii pot solicita ajutor apelînd Serviciul 112.

Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în zilele de Paști angajații IGSU au intervenit 150 situații de risc.

Source: noi.md

Keywords:

pompieri , salvatori , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.