06 october 2021, 17:30 Moldovan reality views 2476

06 october 2021, 17:30 Moldovan reality views 2476

"Urmașii lui Ștefan" cer excluderea formațiunilor PUN și AUR din cursa electorală

Mișcarea de Tineret "Urmașii lui Ștefan" denunță programele politice antistatale promovate în această campanie electorală de unele formațiuni politice cum ar fi Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și Partidul Unității Naționale (PUN).

Într-o declarație publică, organizația califică cele două partide ca fiind entități antistatale, care promovează ura și dezbinarea în societate, și cer autorităților competente ale statului să întreprindă măsuri.

"Considerăm că partidele care apriori încalcă Constituția Republicii Moldova, care prevede expres independența, suveranitatea și inalienabilitatea Moldovei, și care declară din start partidele ce militează împotriva acestor principii drept ilegale, trebuie excluse din campania electorală.

De asemenea, considerăm implicarea politicienilor străini în activitatea acestor partide drept o imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt interzis de Codul Electoral al RM și alte legi în vigoare, inclusiv Constituția țării, iar aceste ilegalități trebuie înlăturate de către organele de drept", se arată în declarația Mișcării "Urmașii lui Ștefan".

Organizația atenționează și asupra suspiciunilor privind finanțarea din exterior a celor două partide, ceea ce constituie o încălcare gravă a legii, un atac la adresa suveranității, democrației și statului de drept.

În contextul ilegalităților enumerate, Mișcarea de Tineret cere Comisiei Elecotrale Centrale, Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului Afacerilor Interne să dispună verificarea ilegalităților expuse, să atragă la răspundere persoanele ce se fac vinovate de încălcarea legislației. De asemenea, aceștia solicită excluderea PUN și AUR din campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
847 locuitori

Trifeşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Trifești este situat la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 847 de oameni. Satul Trifești este menționat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.