19 july 2021, 16:30 Moldovan reality views 2000
Cine va purta răspunderea pentru divulgarea datelor personale ale invitaților la nunți și cumetrii
19 july 2021, 16:30 Moldovan reality views 2000

Cine va purta răspunderea pentru divulgarea datelor personale ale invitaților la nunți și cumetrii

Decizia Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică de a obliga organizatorii de evenimente în cafenele și restaurante să întocmească o listă a participanților cu nume și prenume, număr de identitate, număr de telefon, adresă de e-mail și adresa de domiciliu, va duce la divulgarea datelor cu caracter personal ale clienților și nu se știe cine va purta răspunderea pentru acest lucru și cum va trebui de procedat cu persoanele care vor refuza furnizarea acestor date.

Asupra acestui lucru a atras atenția jurnalistul Alexandr Stahurschi, comentînd pe pagina sa din rețeaua socială decizia menționată a CNESP.

"Trebuie să presupunem că există tot mai multe drepturi și libertăți: "conform deciziei Comisiei, organizatorii evenimentului ar trebui să întocmească o listă a participanților, cu evidența epidemiologică, în care vor indica numele, prenumele, IDNP-ul, un număr de telefon, e-mail, dar și adresa de domiciliu al participanților".

 De exemplu, un oaspete vine la o nuntă sau la cumetria, iar la intrare nu se știe cine îi cere toate datele personale. Și cine va răspunde de dezvăluirea lor? Și cum să procedeze cu oaspeții care refuză să le ofere?", s-a întrebat el.

Source: noi.md

Keywords:

nunta , informatia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
85 locuitori

Zaporojeț este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 104 km de Chișinău. Populaţia satului Zaporojeț alcătuia 85 de oameni în anul 2004. Satul Zaporojeț a fost înființat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.