23 july 2021, 16:00 Moldovan reality views 2193
Participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl pot primi bilete de tratament balneosanatorial
23 july 2021, 16:00 Moldovan reality views 2193

Participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl pot primi bilete de tratament balneosanatorial

Participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl şi copiii lor au dreptul de a fi asigurați anual, peste rînd, cu bilete gratuite la instituțiile balneosanatoriale aflate pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi la sanatoriile amplasate pe teritoriul Ucrainei.

 Potrivit datelor CNAS, biletele gratuite sînt acordate pentru instituțiile balneosanatoriale: „Moldova" (Truscaveţ), „Sănătatea", „Serghei Lazo" şi „Zolotaia Niva" (Sergheevca).

 În cazul în care nu este posibilă procurarea şi acordarea biletului de tratament gratuit conform profilului instituției balneosanatoriale recomandate sau în cazul în care există contraindicații medicale privind tratamentul balneosanatorial, conform concluziei medicale eliberate în baza înscrierilor din Fişa medicală a bolnavului de ambulatoriu sau din Carnetul de dezvoltare a copilului, persoanele au dreptul la o compensație bănească în mărimea costului mediu al unui bilet, începînd cu trimestrul II al anului curent.

 Costul mediu al unui bilet pentru maturi în anul 2021 constituie 7 115,00 lei; pentru copiii cu vîrsta de la 14 pînă la 18 ani - 6 572,00 lei; pentru copiii cu vîrsta de la 7 pînă la 14 ani - 5 437,00 lei şi pentru copiii cu vîrsta de la 4 pînă la 7 ani - 3 942,00 lei.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.