26 july 2021, 17:00 Moldovan reality views 3144
Problema transmiterii Stadionului Republican către Ambasada SUA va fi examinată din nou de CC
26 july 2021, 17:00 Moldovan reality views 3144

Problema transmiterii Stadionului Republican către Ambasada SUA va fi examinată din nou de CC

Joi, 29 iulie, la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale, la care vor fi examinate sesizările referitoare la abrogarea Legii cu privire la transferul Stadionului Republican în proprietatea guvernului SUA.

Sesizările au fost depuse de către deputați și foști deputați din Parlamentul Republicii Moldova: Dinu Plîngău, Maria Ciobanu, Pavel Filip, Monica Babuc, Nicolae Ciubuc, Ghenadie Buza, Radu Rebeja, Ludmila Guzun, Dumitru Diacov, Nicolae Ciubuk și Dumitru Alaiba, scrie nokta.md.

În sala de ședințe a Curții Constituționale vor avea acces doar persoanele invitate.

După pronunțarea hotărîrii, Președintele Curții, doamna Domnica Manole, va susține un briefing.

Amintim că la 3 decembrie 2020, Coaliția neoficială PSRM-Șor din Parlament a anulat Legea potrivit căreia terenul pe care se afla fostul Stadion Republican urma să fie vîndut Ambasadei SUA. Maia Sandu a spus că cei care au luat această decizie încearcă să înrăutățească situația cu Statele Unite ale Americii și "să obțină un teren bun în centrul Chișinăului".

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
2236 locuitori

Pelivan este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pelivan și Cişmea. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Orhei și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2236 de oameni. Satul Pelivan a fost întemeiat în anul 1932.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.