14 september 2021, 10:45 Moldovan reality views 2110
Angajații Căii Ferate își vor primi salariile pînă în decembrie
Photo: tv8.md
14 september 2021, 10:45 Moldovan reality views 2110

Angajații Căii Ferate își vor primi salariile pînă în decembrie

Angajaţii Căii Ferate a Moldovei îşi vor primi salariile pentru cele patru luni restante pînă la sfîrşitul anului. Cel puţin asta promite şeful întreprinderii de stat, Oleg Tofilat, care a precizat că, de la începutul verii, feroviarii au început să-şi primească lefurile, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Tofilat susţine că achitarea restanţelor salariale va fi efectuată din contul vînzării activelor neutilizate ale întreprinderii.

"Rămîn patru salarii din lunile anterioare februarie, martie, aprilie, mai, pe care le vom achita din vînzările de active neoperaționale şi avem toate şansele să o facem pînă la sfîrşit de an şi să intrăm în noul an fără nicio datorie de salariu.", a explicat Oleg Tofilat.

În iulie, CFM a propus angajaţilor să ia împrumuturi de la bănci, echivalentul salariilor neachitate, şi să plătească ratele lunare din propriile buzunare. La rîndul său, întreprinderea îşi asuma angajamentul să acopere dobînzile şi să achite creditele cînd va aduna sumele necesare.

Între timp, Tofilat susţine că situaţia financiară de la CFM s-a stabilizat, de aceea feroviarii nu mai trebuie să se împrumute.

"Luna trecută, 30 de procente din angajaţi, au ridicat cel puţin două salarii. Luna asta, cred că va fi la fel. Dacă reuşim bine, vom reuşi pînă la sfîrşit de septembrie să achităm tot salariul pe august.", a mai spus șeful CFM.

Acest lucru se datorează în mare parte volumului de mărfuri transportate pe cale feroviară, care în ultimele luni a crescut aproape de două ori.

"sînt anumiţi factori care nu depind de mine. De exemplu, recolta mare de cereale. Dar noi am asigurat să fie motorină la timp, să fie cît mai multe vagoane reparate şi scoase în lucru şi la fel cu locomotivele.", a subliniat Tofilat.

Restanţele salariale de la CFM se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei. În prezent, întreprinderea are în jur de 6 mii 300 de angajaţi.

Source: noi.md

Keywords:

calea ferata , salarii , datorii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
4601 locuitori

Măgdăceşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Măgdăceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Criuleni şi 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Măgdăceşti constituie 4601 oameni. Satul Măgdăceşti este atestat pentru prima dată într-un document datat cu 9 martie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.