15 october 2021, 17:00 Moldovan reality views 2591
Moldova este în continuare în căutarea forței de muncă
15 october 2021, 17:00 Moldovan reality views 2591

Moldova este în continuare în căutarea forței de muncă

Piața locurilor de muncă din Moldova este în continuare în căutare forței de muncă. Potrivit ultimelor date actualizate ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în prezent, sînt aproximativ 10.800 de locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați, transmite Noi.md cu referire la agrotv.md.

În aspect teritorial, cele mai multe sînt în municipiile Chișinău și Bălți cu peste 5.000, respectiv 1.000 de oferte.

Astfel, pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate, la nivel național, sînt disponibile 1.700 locuri de muncă libere. Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia oferă peste 9.100 de locuri de muncă.

De asemenea, sînt oferite și posturi libere pentru muncitori necalificaţi, circa 2.150.

Persoanele aflate în căutarea unui job, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale ale Agenției pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieței muncii: angajat.md, unde sînt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Source: noi.md

Keywords:

munca , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.