19 october 2021, 15:00 Moldovan reality views 1739
Benzina și motorina continuă să se scumpească
19 october 2021, 15:00 Moldovan reality views 1739

Benzina și motorina continuă să se scumpească

Benzina și motorina s-ar putea scumpi și mîine, 20 octombrie, după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Astfel, prețul pentru benzina A95 nu trebuie să depășească 21,55 lei, iar cel pentru motorină – 18,60 lei.

Prețurile respective ar însemna o creștere cu 0,05% la benzină (adică cu 5 bani) și cu 0,05% la motorină (la fel cu 5 bani).

Recent, ANRE a venit cu explicații privind majorarea prețurilor la carburanți.

"Prețurile majorate se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.

În prezent, prețurile la benzină și la motorină pe piața internațională înregistrează un nivel maxim din ultimii ani.

Totodată, Agenția constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial pe parcursul lunii octombrie prețul maximal calculat de către ANRE", se arată într-un comunicat emis pe data de 15 octombrie.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Codrenii Noi este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 719 locuitori. Satul Codrenii Noi a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.