21 october 2021, 15:00 Moldovan reality views 2103
Tarife mai mici la roaming pentru moldoveni
21 october 2021, 15:00 Moldovan reality views 2103

Tarife mai mici la roaming pentru moldoveni

Republica Moldova ar urma să inițieze negocieri cu Statele Parteneriatului Estic (Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina) asupra unui Acord privind serviciile de roaming internațional. Un proiect în acest sens a fost avizat pozitiv de către membrii Comisiei politică externă și integrare europeană.

Scopul acordului este reducerea prețurilor pentru serviciile de roaming, apeluri vocale de intrare și de ieșire, sms-uri și transmisii de date. Se stabilește expres cadrul normativ pentru realizarea diminuării treptate a tarifelor, prin plafonare, pe parcursul a 4 ani. La finalul procesului de tranziție, tariful efectiv plătit de utilizator pentru serviciile consumate în roaming nu va depăși suma între tariful național aplicabil pentru aceleași servicii.

În prezent, prețurile serviciilor de roaming pentru utilizatorii care călătoresc în Statele Parteneriatului Estic, prestate de către furnizorii de rețele și servicii de comunicații mobile din Republica Moldova, sînt stabilite de către acești furnizori în condițiile de piață, în baza contractelor încheiate cu operatorii de telecomunicații internaționali sau cu operatorii de telecomunicații din statele respective.

Source: multimedia.parlament.md

Keywords:

Moldova , roaming , tarife

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
319 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Sîngerei și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1901.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.