25 october 2021, 17:00 Moldovan reality views 2230
Drumarii desfăşoară lucrări de remediere a degradărilor unui pod peste Nistru
25 october 2021, 17:00 Moldovan reality views 2230

Drumarii desfăşoară lucrări de remediere a degradărilor unui pod peste Nistru

Lucrările de remediere a degradărilor atestate la podul de șosea poziționat pe drumul republican R5 M5 - Vadul lui Vodă - M4, km 7+200, care traversează rîul Nistru, în apropierea orașului Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău, sînt în desfășurare.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de dezmembrare a rosturilor deteriorate, lucrări pregătitoare pentru amenajarea rosturilor noi, precum și de înlocuire a stratului de uzură pe partea carosabilă a podului de șosea, transmite MOLDPRES.

Lucrările se execută pe jumătăți de cale, fără suspendarea circulației traficului rutier pe acest segment de drum, conform Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD).

Podul menționat urmează să preia traficul rutier redirecționat de la podul de șosea poziționat pe drumul expres M1 Frontiera cu Romînia – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 129+810, care traversează rîul Nistru în apropierea localității Dubăsari, ce va intra în reparație capitală la începutul anului viitor, fiind necesară suspendarea traficului rutier pe acesta, indică ASD.

Reparația podului de pe drumul R5 se desfășoară în cadrul Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2021.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

pod , Nistru , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.