28 october 2021, 11:00 Moldovan reality views 2192
Moldova participă la Expoziția Mondială din Dubai
28 october 2021, 11:00 Moldovan reality views 2192

Moldova participă la Expoziția Mondială din Dubai

În perioada octombrie 2021 – martie 2022, Republica Moldova participă la Expoziția Mondială din Dubai – Expo 2020 Dubai. Aceasta constituie o platformă unică de prezentare a celor 192 de țări participante, cu implicarea structurilor guvernamentale și de afaceri, iar doritorii vor putea vizita țările date fără a trece frontierele.

Expo 2020 Dubai este prima expoziție mondială care are loc în regiunea Orientului Mijlociu, Africii și Asiei de Sud. Tema generală a evenimentului este „Conectînd mințile, creăm viitorul”, semnificînd necesitatea globală de conlucrare pentru a inspira generațiile viitoare și a dezvolta parteneriate între sectoare și regiuni geografice, pentru a face față numeroaselor nevoi ale lumii noastre care e în schimbare rapidă, transmite Noi.md cu referire la MOLDPRES.

„Pentru Republica Moldova este o mare oportunitate de a participa la Expo 2020 Dubai și de a arăta despre ce este cu adevărat țara noastră. Încă din 2014, Moldova nu promite ceea ce nu are, ci sărbătorește ceea ce face. Moldova este o țară europeană, cu fructe și legume cu gust deosebit, vinuri de renume mondial și tradiții autentice, fiind în același timp deschisă și pentru investiții. Ne dorim ca vizitatorii să descopere frumusețea ascunsă a Moldovei, să se bucure de ospitalitatea oamenilor noștri și să se deschidă posibilităţilor de creștere din Moldova. Credem că, deși sîntem o țară mică, avem multe lucruri de împărtășit cu întreaga lume”, au afirmat reprezentanţii ţării noastre la Dubai.

Pavilionul Republicii Moldova la Expo 2020 Dubai este amplasat în districtul Mobilitate, în apropiere de ”Inima” Expo 2020 Dubai - Al Wasl Plaza. „Mesajul nostru la Expo 2020 Dubai este: DESCOPERĂ MOLDOVA - Lasă sentimentul să crească în tine și redescoperă ce înseamnă a fi cel mai binevenit oaspete”, au precizat sursele citate.

Republica Moldova participă pentru a patra oară la un asemenea eveniment, prima dată prezentînd-se la World Expo – 2000 Hannover, Germania, apoi la Expo 2010 Shanghai, Republica Populară Chineză, și în 2015, la Milano, Italia. În prima lună de participare la Expo 2020 Dubai, Pavilionul Moldovei a fost vizitat de circa 500 de persoane pe zi.

Source: noi.md

Keywords:

expoziție , Moldova , Dubai

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
19 locuitori

Chirov este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 89 km de Chișinău. Populaţia satului Chirov alcătuia 19 oameni în anul 2012. Satul Chirov a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.