05 november 2022, 14:30 Moldovan reality views 2408
Ploile le dau mari bătăi de cap locatarilor unui bloc din sectorul Botanica al capitalei
Photo: info-zhilish.ru
05 november 2022, 14:30 Moldovan reality views 2408

Ploile le dau mari bătăi de cap locatarilor unui bloc din sectorul Botanica al capitalei

De peste cinci ani, locatarii ultimului etaj al unui bloc din sectorul Botanica al capitalei, se plîng că, din cauza umezelii, pe pereţi s-a format mucegai, iar pe alocuri a început să cadă tencuiala. De altă parte, reprezentanţii Direcţiei Locativ-Comunale şi Amenajare dau asigurări că vor începe reparaţia acoperişului, în cîteva săptămîni, relatează Moldova 1.

Pensionara Vasilisa Mirca locuieşte la ultimul etaj al unui bloc din sectorul Botanica al capitalei. Femeia spune că, de aproape cinci ani, la fiecare ploaie, apartamentul îi este inundat la propriu, transmite trm.md.

„Nu mai am puteri, eu atît m-am distrus cu totul pentru scurgerile acestea. Am căpătat atîtea boli. Eu nu mai am puteri să mă mai lupt. Nu am puteri să mă lupt şi cu pensia mea mică. La mine jumătate de pensie se duce pe medicamente”, spune Vasilisa Mirca.

Capul familiei, Gheorghe Mirca, s-a adresat mai multor instituţii de stat, însă, problema rămîne nerezolvată.

„Din 2017, la noi în fiecare an cînd plouă, ne îneacă, curge. Ne-am adresat şi asociaţia de proprietari, la pretură şi la centru la domnul Ceban. Ne-au venit numai scrisori în care se spune că noi nu avem material, nu avem cu ce să vă ajutăm. Vin se uită şi se duc, dar niciun rezultat nu avem”, a declarat Gheorghe Mirca.

De cealaltă parte, şeful adjunct al Direcţiei Locativ Comunale, Ion Burdiumov, spune că doi ani la rînd acoperişul clădirii a fost reparat cosmetic.

„Pentru anul curent, am înţeles că o să facă reparaţie capitală, acolo este planificată reparaţie capitală, la acoperişul casei date, respectiv credem că o să dispară problema. 00:59 MUSCA 01:05 În apartament eu văd ca soluţie ca dumnealor să se adreseze către primăria municipiului Chişinău pentru a solicita un ajutor din fondul de rezervă”, a declarat Ion Burdiumov.

Pentru acest an, municipalitatea a alocat 12 milioane de lei pentru reparaţia fondului locativ, lucrări ce prevăd reparaţia acoperişurilor, schimbarea geamurilor din scările blocurilor şi reparaţia reţelelor inginereşti.

Source: noi.md

Keywords:

ploi , necazuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
3087 locuitori

Bilicenii Vechi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bilicenii Vechi și Coada Iazului. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Sîngerei şi la 115 km nord de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3087 locuitori. Satul Bilicenii Vechi este atestat documentar în anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.