05 november 2022, 15:00 Moldovan reality views 1881
17 deputați riscă să rămînă fără imunitate parlamentară
Photo: RFE/RL
05 november 2022, 15:00 Moldovan reality views 1881

17 deputați riscă să rămînă fără imunitate parlamentară

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a comunicat Portalului Anticoruptie că au fost prezentate Procuraturii Generale 17 procese-verbale deschise în cazurile deputaților care au purtat panglica bicoloră „Sfîntul Gheorghe”, interzisă prin lege, în timpul manifestărilor dedicate „Zilei Victoriei” sărbătorită pe 9 mai.

„Ieri, am avut fixați peste 300 de persoane, dintre care au fost identificați 165. În ce privește persoanele care au un statut aparte, mă refer la deputați, sînt 17. În cazul acestora, au fost întocmite procese-verbale de constatare a faptei și au fost remise procuraturii”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, reporterului Portalului Anticoruptie.md.

După spusele sale, reprezentanții procuraturii urmează să se prezinte în Parlament pentru a solicita ridicarea imunității parlamentare în cazul deputaților care au încălcat legea.

„Aplicarea amenzii se aplică doar după ridicarea imunității”, a precizat Cernăuțeanu, relevînd că parlamentarii care au purtat panglica bicoloră riscă amendă în valoare de 9.000 de lei.

Pe 20 aprilie, Legislativul de la Chișinău a adoptat legea care interzice simbolurile de război, inclusiv panglica „Sf. Gheorghe”.

Persoanele fizice care nu respectă interdicția riscă amenzi pînă la 9.000 de lei sau muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. Persoanele cu funcție de răspundere riscă o amendă pînă la 18.000 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendate cu pînă la 30.000 de lei.

 

Source: anticoruptie.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
830 locuitori

Sofievca este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Taraclia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 830 de oameni. Satul Sofievca a fost menționat documentar în anul 1885.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.