17 may 2022, 12:15 Moldovan reality views 1734
Sturza, despre cine ar putea crea destabilizări în Republica Moldova
Photo: totul.md
17 may 2022, 12:15 Moldovan reality views 1734

Sturza, despre cine ar putea crea destabilizări în Republica Moldova

Problema riscului destabilizărilor în Republica Moldova a fost abordată cu fostul premier Ion Sturza la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8, scrie moldovenii.md cu referire la realitatea.md.

Fiind întrebat în ce măsură crede că anumite riscuri de destabilizare în țară ar putea veni din partea actualilor fugari din Republica Moldova cum sînt Plahotniuc, Șor și Platon, fostul premier crede că aceștia prezintă un risc destul de serios.

„Eu riscul îl văd anume în această zonă. Ei au și resurse financiare și interese de a destabiliza situația și de a încerca de a-și renegocia soarta lor, pentru că insistența cu care guvernarea actuală încearcă să ajungă la ei, inclusiv prin intermediul relațiilor diplomatice cu țările unde ei sînt refugiați, sînt o realitate și un pericol pentru ei.” – spune fostul om de stat.

Însă, Ion Sturza, consideră că lista persoanelor certate cu legea, care ar dori o schimbare politică la noi spre beneficiul lor este foarte mare, 

„Dar lista este cu mult, mult mai mare. Este o listă întreagă de localnici care sînt vizați de anchete, de conflict de interese, de îmbogățire ilicită, de participare la furtul miliardului. Din păcate s-a trenat mult pe această selecție de oameni cheie în sistem, dar ea pînă la urmă va fi dusă la bun sfîrșit și aceste mecanisme nu chiar atît de ortodoxe de luptă cu corupția și ceea ce s-a întîmplat în ultimii ani vor da roade. Uite acum acești oameni ar fi mai degrabă dornici să-l vadă pe Putin la Chișinău.” – a conchis fostul șef de guvern.

Reamintim, că tot mai des în ultima perioadă, răsună voci din opoziție, care ar îndemna la răsturnarea actualei guvernări și instaurarea unei conduceri pro-ruse la Chișinău.

 

Source: realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
202 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea Frumu;ica se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 202 oameni. Satul Frumușica a fost atestat documentar în anul 1894.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.