30 june 2022, 15:00 Moldovan reality views 2146
De la 1 iulie, salariile la CFM vor crește cu aproximativ 70%
Photo: agroexpert.md
30 june 2022, 15:00 Moldovan reality views 2146

De la 1 iulie, salariile la CFM vor crește cu aproximativ 70%

De la 1 iulie salariile la Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată din Moldova” vor crește cu aproximativ 70%.

Despre acest lucru a anunțat Agenția Proprietății Publice, menționînd că decizia respectivă a fost luată de către Consiliul de Administrație al companiei.

Majorarea va constitui aproximativ 70%, din contul ajustării cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, de la 1.852 de lei la 3.500 de lei în cazul CFM.

Ultima majorare de acest fel a fost operată în 2015. Conform Codului Muncii, în salariul minim nu se includ adaosurile, sporurile, plățile de stimulare şi compensare.

La data de 31.05.2022 au fost achitate integral restanțele salariale față de angajații întreprinderii, acumulate pe parcursul anilor precedenți. Iar directorul general al CFM a spus la ședința consiliului de administrație din 16 iunie că fondurile suplimentare necesare majorărilor salariale, circa 30 de milioane lei lunar, vor fi alocate din contul majorării veniturilor întreprinderii, în special din urma fluxului sporit de tranzit a mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Ajustarea salariilor la Calea Ferată din Moldova are loc inclusiv urmare a prescripțiilor Inspectoratului de Stat al Muncii, precum și a deciziei Comisiei pentru dialog social „angajator – salariaţi” din cadrul Î.S. Calea Ferată din Moldova.

 

Source: noi.md

Keywords:

salariu , CFM , creșterea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
3238 locuitori

Bădiceni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grigorăuca și Bădiceni. Localitatea este situată la distanța de 20 km de oraşul Soroca şi la 182 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3238 de oameni. Satul Bădiceni a fost menționat documentar în anul 1599.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.