07 march 2022, 12:30 Moldovan reality views 2408
Popovici: „Schimbarea nu se face după principiul tratării durerilor de cap cu ajutorul ghilotinei”
Photo: noi.md
07 march 2022, 12:30 Moldovan reality views 2408

Popovici: „Schimbarea nu se face după principiul tratării durerilor de cap cu ajutorul ghilotinei”

Faptul că trebuie operate modificări și consolidat învățământul superior în Republica Moldova nu se pune la îndoială, însă toate schimbările trebuie mai întîi analizate și consultate. Este opinia fostului ministru al Educației, Corneliu Popovici, și a fost făcută publică în cadrul unei emisiuni televizate.

Popovici spune că „trebuie făcute schimbări, dar schimbarea nu se face după principiul tratării durerilor de cap cu ajutorul ghilotinei, adică când te doare capul îl tratezi, dar nu îl tai”.

„Aceste schimbări pot fi făcute doar ca urmare a unor evaluări, analize, consultări, discuții transparente, negocieri, în conformitate cu cadrul normativ etc. În loc să prezinte un studiu cu argumente convingătoare privind necesitatea lichidării a 5 univerșități, promotorii acestei inițiative nocive invocă falsuri cu caracter manipulatoriu și discriminatoriu, gen „diplome puternice”, „diplome fortificate””, afirmă fostul ministru.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, reorganizarea instituțiilor de învățămînt presupune transferul studenților, al personalului academic și auxiliar, transferul patrimoniului. Procesul de reorganizare este planificat între perioada de absolvire a studiilor și începutul noului an de studii.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
1883 locuitori

Iezărenii Vechi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iezărenii Vechi și Iezărenii Noi. Satul Iezărenii Vechi este situat la distanța de 12 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Iezărenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1523.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.