08 may 2022, 14:00 Moldovan reality views 51357
Gavrilița anunță noi majorări de salarii
Photo: jurnalul.ro
08 may 2022, 14:00 Moldovan reality views 51357

Gavrilița anunță noi majorări de salarii

Salariile din sectorul public vor fi majorate din luna septembrie. Creșteriile salariale vor fi cu circa 6%. Scopul este să fie majorate salariile pentru cei care au venituri mai mici, a declarat Natalia Gavrilița la postul public de radio, transmite realitatea.md.

„În luna septembrie vom veni cu cîteva măsuri extraordinare, care nu sînt în calendarul obișnuit al creșterii salariilor și pensiilor. În primul rînd vom veni și cu o anumită creștere de salarii în sectorul public, dar vom veni și cu ajutor salarial unic pentru a ajuta oamenii să facă față la aceste prețuri crescînde. Este vorba de o sumă de trei mii de lei ajutor unic în sectorul public pentru cei care au salariu mai mic de 15 mii de lei”, a declarat Natalia Gavrilița.

„Vom veni și cu un ajutor pentru pensionari. Vom acorda 1500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de cinci mii de lei. Vom veni cu un ajutor pentru copii. Vom crește alocația pînă la o mie de lei pe lună. Vom veni și în ajutorul antreprenorilor cu compensarea creșterii ratelor de dobîndă. Apropo, aceasta este încă un element să asigure agenții economici și să ne asigurăm că avem locuri de muncă pe de altă parte este o măsură să tempereze creșterea prețurilor pentru că luînd credite mai scumpe antreprenorii transferă în creșterea prețului producției”, a mai spus prim-ministra.

 

Source: realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
981 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 981 de oameni. Satul Popovca a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.