08 november 2022, 10:30 Moldovan reality views 1838
Popescu: ”Anterior ani la rînd au fost introduse restricții de export pe piața rusească”
08 november 2022, 10:30 Moldovan reality views 1838

Popescu: ”Anterior ani la rînd au fost introduse restricții de export pe piața rusească”

Embargoul Federației Ruse la produselor agricole din Republica Moldova poartă un caracter politic, sugerează ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni de la Moldova1.

„Am văzut acest anunț, încă nu am avut ocazia să discut cu colegii noștrii de la ministerul Agriculturii ca să îmi dau seama de evaluarea lor, care fiind cele mai indicate persoane de a oferi informații la aceste acuzații.

Ceea ce pot spune eu este că în Republica Moldova, anterior ani de zile la rînd au fost introduse restricții împotriva exporturilor noastre pe piața din Federația Rusă din motive politice. Anterior acest lucru s-a făcut cu regularitate”, a declarat Nicu Popescu, transmite realitatea.md.

Potrivit ministrului de Externe, produsele agricole din țara noastră sînt competitive și căutate pe piețele internaționale.

„În același timp, putem spune că Republica Moldova are fructe și legume competitive pe piețele internaționale care sînt exportate pe piața Uniunii Europene”, a mai spus Popescu.

Amintim că Federația Rusă a anunțat că din 15 august va fi interzis importul de produse vegetale din mai multe regiuni ale Moldovei din cauza încălcării repetate a cerințelor de carantină.

Produsele agricole vor fi interzise în Rusia din următoarele regiuni ale Moldovei: Anenii NoiBasarabeascaBriceniCahul, Cantemir, Călărași, CăușeniCimișliaCriuleni, Dondușeni, DrochiaEdinețFălești, Florești, Dlodeni, Hîncești, IaloveniLeovaOrheiRezina, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Strășeni, Șoldănești, Ștefan-Vodă, TaracliaTelenești și Ungheni, precum și Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuzia și municipiile Chișinău și Bălți

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
118 locuitori

Frunzăuca este un sat din cadrul comunei Hrușca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Camenca și la 176 km de Chișinău. Populaţia satului Frunzăuca alcătuia 118 oameni în anul 2011. Satul Frunzăuca a fost înființat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.