23 september 2022, 15:00 Moldovan reality views 1065
Ambasada Kazahstanului în Republica Moldova a donat un loc de carte Bibliotecii Naționale
23 september 2022, 15:00 Moldovan reality views 1065

Ambasada Kazahstanului în Republica Moldova a donat un loc de carte Bibliotecii Naționale

Ambasada Republicii Kazahstan la Chișinău a donat astăzi Bibliotecii Naționale un lot de carte, care conține peste 30 de titluri.

Potrivit directorului instituției, Elena Pintilei, prin acest eveniment a fost marcată aniversarea a 30-a de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări. ”Această primă donație, care reprezintă albume de artă, enciclopedii, precum și literatură clasică și contemporană, este începutul pentru inaugurarea Centrului de Cultură ”ABAI” la Biblioteca Națională, care va promova istoria, cultura, educația și geografia acestei țări în R. Moldova”, a precizat Elena Pintilei.

La rîndul său, Almat Aidarbekov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan, a subliniat că această donație va permite utilizatorilor bibliotecii să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul istoriei, civilizației, tradițiilor populare, arhitecturii, artei și culturii Kazahstanului. ”Aceste documente vor fi destinate atît publicului larg, cît și cercetătorilor și celor interesați și va contribui la o colaborare mai fructuoasă, aprofundarea legăturilor între popoarele noastre”, a subliniat diplomatul.

Relațiile diplomatice dintre R. Moldova și Kazahstan au fost stabilite la 16 septembrie 1992. Volumul comerțului bilateral în anul 2021 a constituit circa 30 mln de dolari SUA (exporturile au constituit 14 mln de dolari SUA, iar importurile circa 16 mln de dolari SUA). Cadrul juridic bilateral include 35 documente care reglementează cooperarea moldo-kazahă în diferite domenii.

Source: noi.md

Keywords:

Kazahstan , carte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
759 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ialoveni și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Alexandrovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.