12 march 2022, 13:00 Moldovan reality views 1305
Localităţile care vor primi subvenţii de la stat pentru dezvoltare
12 march 2022, 13:00 Moldovan reality views 1305

Localităţile care vor primi subvenţii de la stat pentru dezvoltare

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a anunţat ieri decizia privind acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR). Anterior, o comisie specială a evaluat și selectat proiectele investiționale depuse de autoritățile publice locale și entitățile juridice.

Potrivit AIPA, per total, au fost aprobate spre finanțare 178 de proiecte investiționale. „Este vorba de Măsura 1: „Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale” – 13 proiecte investiționale, unde suportul statului va constitui cca 23,6 mln de lei (aproximativ 1,2 mln de euro); Măsura 2: „Dezvoltarea localității rurale” - 164 de proiecte investiționale, subvențiile fiind de cca 139,5 mln de lei; Măsura 3: „Diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole” - 1 proiect investițional, suportul financiar din FNDAMR constituind 0,5 mln de lei”, indică instituţia.

Din FNDAMR, 15 % sunt alocate pentru acordarea subvențiilor în avans în vederea îmbunătățirii nivelului de trai și de muncă în mediul rural.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2609 locuitori

Cobani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Glodeni şi la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2609 oameni. Satul Cobani a fost menționat documentar în anul 1429 cu numele Zubreuți.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.