12 july 2022, 12:00 Moldovan reality views 1353
Pînă în 2025, Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare
12 july 2022, 12:00 Moldovan reality views 1353

Pînă în 2025, Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare

A fost lansată licitația pentru proiectarea și construcția, în Republica Moldova, a două centrale electrice de cogenerare, a anunțat astăzi ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Lucrările de construcție ar urma să fie finalizate în 2025.

"Noile centrale vor fi bazate pe tehnologia flexibilă - motoare cu ardere internă și vor avea o capacitate de 55 MW energie electrică și 43 Gcalh. Acestea vor înlocui fosta CET-1, care a fost dată în exploatare încă în anul 1951", a menționat Spînu.

Portivit lui, procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare, furnizare, instalare și punere în funcțiune a centralelor au fost lansate de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii.

Totodată, noile centrale eficiente vor avea și instalații fotovoltaice cu o capacitate de 100 kW, contribuind astfel la dezvoltarea surselor de energie regenerabilă din țară.

"Construcția celor două centrale vine să susțină independența energetică a Republicii Moldova și sunt construite cu sprijinul financiar al World Bank Moldova", a adăugat Spînu.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1496 locuitori

Domulgeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Domulgeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești șu la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1496 de oameni. Satul Domulgeni a fost menționat documentar în anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.