02 june 2023, 12:00 Moldovan reality views 2038
MAEIE a comunicat dacă printre victimele cutremurului din Turcia erau și cetățeni moldoveni
02 june 2023, 12:00 Moldovan reality views 2038

MAEIE a comunicat dacă printre victimele cutremurului din Turcia erau și cetățeni moldoveni

În continuarea informațiilor referitoare la seismul care a avut loc în data de 6 februarie în sud-estul Turciei la granița cu Siria, MAEIE prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Ankara s-a autosesizat și a făcut demersuri pe lîngă autoritățile locale cu privire la verificarea apartenenței la cetățenia țării noastre a victimelor cutremurului.

Din verificările efectuate pînă la momentul actual, printre victime nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați în urma cutremurului.

„Responsabilii de la secția consulară sînt pregătiți să acorde asistența de specialitate iar în caz de necesitate sau urgență consulară, cetățenii noștri pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sînt în posesia unor date vizînd cetăţeni ai Republicii Moldova din zonele afectate.

MAEIE reiterează că linia telefonică pentru urgențe consulare de la ambasada țării noastre de la Ankara este constituită în regim de permanență”, a spus purtătorul de cuvînt al MAEIE Daniel Vodă.

Informații suplimentare:

Adresa: Ceyhun Atuf Kansu Cad., no.106/22, Ehlibeyt mah., Balgat, Çankaya, Ankara, Republica Turcia

Telefon: +90 312 446 55 27 (activ în programul de lucru al misiunii diplomatice)

Linia telefonică pentru urgențe consulare: +90 541 687 21 04 (activ în regim de permanență pentru cetăţenii Republicii Moldova, aflaţi în situaţie de urgenţă (deces, accident, situaţie de pericol sau cu caracter extraordinar, calamitate)).

Source: noi.md

Keywords:

victime , cutremur , Turcia , MAEIE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1494
Populația:
1908 locuitori

Zîrneşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîrneşti, Paicu și Treteşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1908 oameni. Satul Zîrnești a fost menționat documentar în anul 1494.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.