02 june 2023, 15:00 Moldovan reality views 1359
Ostalep: De ce nu se montează nicăieri afișe despre circa 4 miliarde de lei din bugetul Fondului Rutier
02 june 2023, 15:00 Moldovan reality views 1359

Ostalep: De ce nu se montează nicăieri afișe despre circa 4 miliarde de lei din bugetul Fondului Rutier

Cetățenii moldoveni trebuie să știe și să înțeleagă că compensațiile pentru gazele naturale pentru companii se achită din banii contribuabililor adunați la buget, dar nu din fondurile Ministerului Economiei, și ei nu trebuie să se lase induși în eroare de politicienii care își asumă acest merit.

Despre acest lucru a declarat directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, expertul în domeniul securității, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valerii Ostalep, transmite Noi.md

Astfel el a comentat declarația recentă a ministrului Economiei, Dumitru Alaiba, precum că Ministerul Economiei va finanța cheltuielile asociate compensării gazelor pentru agenții economici.

Valerii Ostalep a subliniat că Ministerul Economiei nu are și nu poate avea bani proprii și, în principiu, nu poate finanța pe nimeni.

"Ministerul Economiei este finanțat de contribuabilii moldoveni, deci întreaga activitate a Ministerului Economiei și, în respectiv, toți banii lor sînt banii noștri", a declarat directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, expert în domeniul securității, fostul viceministru al Afacerilor Externe

Potrivit acestuia, încă din 2009 a început moda ca politicienii moldoveni să nu spună ceea ce se întîmplă cu adevărat și să creeze iluzii pentru alegătorii care nu înțeleg nuanțele, iar acum acest fenomen continuă să ia amploare.

"Vedem secțiuni de 2-3 km de drumuri reparate în țara noastră, pe care este scris că la construcția lui a ajutat fie o națiune, fie alta, fie niște structuri sau anumiți străini. În același timp, din anumite motive, nicăieri nu sînt instalate afișe despre cele aproximativ 4 miliarde de lei din bugetul Fondului Rutier, pe care îl plătim noi cu toții. Nicăieri nu este scris nimic despre moldovenii care finanțează și aceste drumuri, și acești paraziți care scriu despre aceasta", a subliniat Valerii Ostalep.

În opinia sa, minciunile deschise ale politicienilor sînt doar o încercare de a înșela încă o dată oamenii care nu înțeleg nimic în asta.

"Și iată apar aceste panouri, pe care le instalează prin toată țara, precum că cineva din străinătate finanțează. Puneți aceste plăcuțe pe Ministerul Economiei și Guvernul Republicii Moldova, în primul rînd, scrieți de unde au apărut aceste clădiri, din contul cui au apărut ele cîndva: Parlamentul, Președinția și aproape tot ce este în jurul nostru, dacă sînteți atît de principiali. Dar nu veți face asta. Dar această aroganță cu care Alaiba încearcă să ne hrănească pe toți cu aceiași bani deja a treia oară, care sînt banii noștri, este deja o obrăznicie care depășește absolut toate limitele. Și atît timp cît jurnaliștii noștri se vor purta frumos cu ei și le vor pune de fiecare dată doar întrebări comode, în curînd ne vor spune că toți banii și toate pensiile și, în general, orice salarii și întreaga noastră activitate, chiar și noi, de fapt, respirăm doar datorită Ministerului Economiei sau guvernului PAS. Nu demult ei au încercat deja să spună nu Guvernul Republicii Moldova, ci guvernul PAS, ceea ce înseamnă o uzurpare a puterii. De aceea, noi cu toții trebuie să-i răspundem frumos lui Alaiba că nu credem în acest lucru, iar Ministerul Economiei nu poate finanța nimic", a declarat directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, expert în domeniul securității, fost ministru adjunct al Afacerilor Externe.

P. S. Din partea redacției: Înțelegem dorința partidului de guvernămînt de a consolida atitudinea pozitivă a cetățenilor moldoveni față de Occident și UE, în special – pe aceasta se bazează conceptul politic al acestui partid. Și deocamdată, din păcate, nu observăm alte idei fructuoase. Cu toate acestea, în ciuda faptului că printre europeni există multe persoane care doresc binele țării noastre, de ei nu depinde faptul că tot ajutorul care vine în țara noastră, de fapt, se întoarce la ei, în așa-numitele rezerve ale Băncii Naționale. Și atît timp cît partidul de guvernămînt nu va modifica legea cu privire la BNM și nu va pune această instituție în slujba statului, toată asistența declarată din partea Occidentului, este, de fapt, o minciună.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:
Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
381 locuitori

Alava este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lazo și Alava. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 381 de oameni. Satul Alava a fost menționat documentar în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.