13 october 2015, 16:00 Celebrities views 16236
Istoria de succes a designerului Alina Bradu, care a pus pe roate o afacere „etno” (Video)
13 october 2015, 16:00 Celebrities views 16236

Istoria de succes a designerului Alina Bradu, care a pus pe roate o afacere „etno” (Video)

Mai bine de un deceniu, în mâinele desingnerul vestimentar Alina Bradu costumul tradițional moldovenesc a prins un nou contur și a devenit o sursă de inspirație pentru crearea unor modele moderne și stilizate de îmbrăcăminte.

Diaspora și interpreții autohtoni îi poartă cu mândrie rochiile sau iile. Visul a început să se coacă cu mult timp în urmă, încă din copilărie, iar curajul de a-și lansa o afacere în domeniu a fost stimulat de către soțul său.

„Din copilărie îmi plăcea să tai, să cos. Am început cu păpușile, apoi garderoba mamei apoi garderoba tatălui, din cămăși făceam rochii. Probabil că această dragoste pentru lucruri vine din copilărie. Ideea de afacere vine după nunta noastră când soțul mi-a dăruit prima mașină de cusut. Eu am început să fac primele probe și nu m-am putut opri, după care am cumpărat a doua a treia. Ulterior, mi-am dat seama că eu singură nu fac față și atunci am format o echipă", a menționat Alina Bradu.

Pasiunea pentru tradiții și broderii a făcut-o pe stilistă să-și aleagă un domeniu de activitate mai restrâns.

„Știți cum se spune, nu poți să faci într-o cabină de telefon- un mall. Ar fi bine să avem o singură direcție și să nu ne împrăștiem și să fim profesionali în ceva concret decât în mai multe domenii. Pe mine mă bucură atunci când merg în oraș și văd o fată pe care este îmbrăcată o lucrare făcută de mine. Lucrurile tradiționale mie îmi par mai potrivite pentru scenă, cu scopul de a accentua legătura cu istoria. Bluza noastră, tu poți să o porți cu blugi, de oficiu. Noi schimbăm factura, culoarea texturii, dar desenul, tehnica de croșetare sunt tradiționale", a mai adăugat Alina.

Alina Bradu a povestit, de asemenea, despre greutăţile prin care a trecut de-a lungul carierei sale.

„Cum se spune ce semeni aceea culegi. Mi-a fost greu să selectez o echipă care să meargă cu tine în același tempou și să aibă o viziune.Tot timpul trebuie să investești pentru business-ul este ca un rug, cu câte mai multe lemne pui cu atât îți este mai cald. Greutăți sunt în orice domeniu. Este importantă o prezență sută la sută. Dacă ești inima acestui proiect, atunci tu nu îți mai permiți să te odihnești duminică pentru că știi că totul merge non stop, comenzi, responsabilitate în fața clienților etc", a mai adăugat Alina Bradu.

Iar atunci când se simte descurajată și vrea să lase mâinile în jos, femeia de afaceri ne recomandă se ne luăm o pauză pentru odihnă.

„În acel moment când tu vrei să lași totul, trebuie să mergi să-ți iei o pernă și să te culci să dormi pentru că înoielile apar atunci când ție deja îți este somn și ești obosit. Atunci când vei fi odihnit, vei avea noi forțe", a spus stilista.

Alina Bradu a descoperit formula magică unei afaceri prospere și de succes. „Trebuie să faci, ceea ce faci și să o faci cu pasiune și să fii gata să lucrezi gratis atât de mult să-ți placă. Pentru mine acesta este un indicator. Este o expresie că istoria nu admite cuvântul „dacă", tu poate crezi că dacă ai alege altă cale poate erai mai fericit. Aceasta este calea ta, tu scrii această carte și tu ești regizorul principal în viața ta de acea privește filmul și primește plăcere", a mai adăugat sursa.

Și toate acestea, Alina Bradu recunoaște că nu i-ar fi reușit dacă nu avea o echipă puternice de speciliști cu care lucrează cot la cot pentru realizarea unor produse inedite.

„Este o formulă a succesului: pentru ca persoana să te asculte tu trebuie 70% să-l lauzi și 30% să-l mustri. Totul se bazează pe respect, tu nu poți să impui pe cineva să te iubescă, ori te respectă, ori nu.

Planurile de afaceri ale designerului autohton nu se opresc aici. Alina Bradu promite clienților săi diversitate și unicitate pentru hainele pe care le vor avea în garderobă.

„Scopul nostru este să deschidem cât mai multe buticuri de vânzări, dar noi nu ne dorim să ne înmulțim. Produsul nostru este foarte individual, noi lucrăm la comandă și facem lucrări personalizate. Clientul poate să-și aleagă materia primă, culaorea, desenul. În viitor noi vedem două direcții pretaporte, zi de zi etno, adică o variantă mai economă, de asemenea, noi vom lucra exclusiv pentru clienți care vor să fie unici și irepetabili și noi asta le promitem", a conchis sursa.

Eroina noastră poate deveni cu siguranță o sursă de inspirație pentru alte sute de femei care își doresc să-și lanseze o afacere. Pentru aceasta trebuie să fii ambițios, răbdător și perseverent în ceea ce faci.

Notă! Acest material este publicat în cadrul Programului ONU „Femeile în politică", implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare", finanțat de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate în cadrul materialului aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia Programului.

Source: unimedia.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
697 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul oraşului Sîngerei, raionul Sîngerei. Satul Vrănești este situat la distanța de 5 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1613.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.