11 february 2015, 15:03 Celebrities views 8360
O tînără din Capitală crează adevărate opere de artă din argilă
11 february 2015, 15:03 Celebrities views 8360

O tînără din Capitală crează adevărate opere de artă din argilă

Argila prinde formă în mâinile ei. Vorbim despre o tânără din Capitală care de 20 de ani modelează măşti şi alte obiecte din lut. Visează să-şi expună lucrările în galeriile din întreaga lume, dar până atunci, predă cu măiestrie arta ceramicii pentru câteva zeci de copii.

Eleonora Rusu are 31 de ani şi a a început să modeleze în argilă de la vârsta de opt ani.

"Întâmplător am văzut la televizor cum un meșter popular învârtea niște oale și atât de mult am rămas entuziasmată, încât deja a doua zi eram cu părinții la un centru de creație pentru copii", povesteşte meşterul.

Deși a studiat și arta vestimentației, tânăra a preferat să confecționeze obiecte din argilă. De doi ani, femeia îşi împărtăşeşte pasiunea şi le dezvăluie secretele, copiilor care frecventează un centru de creaţie.

"Nu degeaba strămoșii noștri toți făceau ceramică. Pur și simplu, vase fac toți ceramiștii de la noi din Moldova, dar am hotărât un pic să mă deosebesc. Diferite măști. Măști africane, măști de pisici, de câini, bufnițe, moldovence în stil tradițional", a spus Eleonora Rusu.

Lucrările sale sunt pline de culoare datorită smalţului pe care îl foloseşte.

"Aici este efectuată iată prima ardere. Aici deja este efectuată a doua ardere, deja cu culori cu angobă, care după ardere devine glazură", a explicat meşterul Eleonora Rusu.

Discipolii Eleonorei Rusu spun că tânăra profesoară îi inspiră să facă lucruri frumoase.

Preţul obiectelor din lut variază, în funcţie de mărime, de la 100 până la 3.000 de lei.

Source: www.publika.md

Keywords:

arta , talent

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
1105 locuitori

Slobozia-Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Slobozia-Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1105 oameni. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.