29 may 2018, 12:20 Celebrities views 12937
Cine este cel mai tînăr fermier de succes din Moldova
29 may 2018, 12:20 Celebrities views 12937

Cine este cel mai tînăr fermier de succes din Moldova

Ion Minciuc este originar din satul Balatina, r Glodeni. Acesta și-a deschis propria afacere în anul 2011 prin intermediul S.R.L TEOAGRODOR.

Pe 25 mai, tînărul a fost desemnat „cel mai tînăr fermier de succes” din Moldova în cadrul concursului Gala AIPA 2018. Potrivit radiochișinău, Minciuc a primit distincţia pentru că a făcut investiții în construcția serelor și a sistemului de irigare pe o suprafață de 10 hectare. La fel, de aceasta, mai prelucrează 580 hectare de terenuri, unde cultivă, în special, soia, porumb şi floarea-soarelui.

Gala AIPA 2018 s-a aflat la cea de-a II ediție și a fost desfășurată de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Scopul acestui eveniment este de a încuraja competitivitatea producătorilor agricoli din diferite domenii de activitate, dar şi de a deveni o platformă pentru dialog dintre actorii din sfera agriculturii şi dezvoltării rurale.

Source: diez.md

Keywords:

fermieri , succes

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
364 locuitori

Petrovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Petrovca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.