17 march 2021, 12:40 Celebrities views 3246
A murit generalul Anton Gămurari
17 march 2021, 12:40 Celebrities views 3246

A murit generalul Anton Gămurari

A murit generalul Anton Gămurari, fost comandat al Brigăzii cu destinație Fulger, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență. Despre aceasta a anunțat pe 17 martie Mariana Grama, secretarul de stat al ministerului Apărării.

Potrivit acesteia, Anton Gămurari a decedat la doar câteva zile după moartea soției sale, fiind doborât de coronavirus, transmite NewsMaker.

Despre decesul generalului a scris și fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

Generalul-maior de poliţie Anton Gămurari, născut la 15 august 1950 la Chişinău, a participat la formarea tuturor trupelor speciale ale Ministerului de Interne ale Moldovei independente, începând de la prima companie creată în cadrul Batalionului de patrulă şi santinelă, apoi – a fostului OMON.

În prezent, generalul Anton Gămurari era trecut în rezervă, el îndeplinind funcția de vicepreședinte al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență (UNVRI).

Source: newsmaker.md

Keywords:

moarte , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
3285 locuitori

Măcăreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frăsineşti și Măcăreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3285 de oameni. Satul Măcărești a fost menționat documentar în anul 1497.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.