22 september 2021, 17:30 Celebrities views 2967
Tamara Zastavniţchi, renumita prezentatoare de televiziune, s-a stins din viaţă
22 september 2021, 17:30 Celebrities views 2967

Tamara Zastavniţchi, renumita prezentatoare de televiziune, s-a stins din viaţă

Tamara Zastavniţchi, renumita prezentatoare de televiziune, care şi-a dedicat mai mult de trei decenii din viţă postului public de televiziune Moldova 1, s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de astăzi de fostul coleg al său de televiziune, crainicul Sergiu Corcebaş.

„A plecat la Domnul cea care a fost Tamara Zastavniţchi, una dintre cele mai notorii şi frumoase cărţi de vizită a televiziunii naţionale, cea care şi-a dedicat viaţa întreagă profesiei de crainic-prezentator. Odihnă lină printre îngeri, dragă colegă. Dumnezeu să te ierte şi să te ţină în dreapta Sa…”, a scris Sergiu Corcebaş pe pagina sa de Facebook, transmite Noi.md cu referire la trm.md.

Deşi perioada de notorietate a Tamarei Zastavniţchi ţine de anii 70-80 ai secolului trecut, de chipul ei agreabil îşi mai amintesc şi astăzi mulţi telespectatori care aşteptau în faţa micilor ecrane ieşirea frumoasei prezentatoare ce urma să anunţe programul.

„A fost o doamnă de o nobleţe fără egal. Mereu elegantă, mereu sobră, un crainic notoriu, care a lăsat o urmă adîncă în istoria acestei instituţii. Îmi pare rău că a plecat la cele veşnice. Dumnezeu să o aibă în paza Sa”, a declarat pentru TRM.MD jurnalistul Mihai Scoarţa, care a muncit împreună cu Tamara Zastavniţchi.

Tamara Zastavniţchi, originară din raionul Ştefan-Vodă, îşi făcuse studiile la Universitatea de Stat din Moldova la facultatea de filologie. Venise la televiziunea pe atunci de stat, la începutul anilor 70, fiind remarcată de un regizor de televiziune. A fost discipola renumitei crainice Elena Strîmbeanu. După ce plecase de pe ecran, se îngrijise de cele două muzee ale Radioului şi Televiziunii Naţionale, sistematizînd meticulos fotografiile, devenite în timp veritabile surse documentare.

Ultimii ani de viaţă Tamara Zastavniţchi i-a trăit cu o nostalgie de nedescris pentru televiziune naţională, instituţia căreia i-a dedicat 35 de ani de activitate.

Source: noi.md

Keywords:

jurnalist , moarte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
7370 locuitori

Sipoteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sipoteni şi Podul Lung. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7370 de locuitori. Satul Sipoteni a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.