17 october 2023, 14:50 Celebrities views 17467
Cineastul Vlad Druc la a 75-a aniversare
17 october 2023, 14:50 Celebrities views 17467

Cineastul Vlad Druc la a 75-a aniversare

Astăzi, cunoscutul regizor documentalist, scenarist, actor şi scriitor moldovean Vlad Druc îşi sărbătoreşte cea de-a 75-a aniversare.

Născut la 17 octombrie 1948 în comuna Pociumbăuţi, raionul Rîșcani, Republica Moldova. În anul 1972 a absolvit secţia de documentaristică a Facultăţii de Regie a VGIK-ului la Moscova şi a activat pe parcursul unui sfert de secol în calitate de regizor în cadrul Asociaţiei de Creaţie „Viaţa” a studioului „Moldova-film”. Din 1986 este lector superior şi şef de catedră la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chișinău, conduce cursul „arta cinematogrtafică”. Începînd cu anul 2000 activează la studioul independent „Media SDB”.

Filmele documentare ale lui V. Druc întotdeauna reflectă poziţia sa civică clară. Subiectul acestora este clar şi se profilează pe tot parcursul filmului, filmele realizate de el au o cultură înaltă a imaginii. Regizorul are grijă în permanenţă şi de calitate coloanei sonore a filmelor sale, să participe la toate fazele de producere, ba chiar muzica şi înscrierea fonului gălăgiei se străduie să facă singur. A însuşit profesia de operator de cinema. Participă activ la lucrul Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
196 locuitori

Logăneşti este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 42 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 196 de oameni. Prima atestare a satului Logăneşti de pe rîul Ichel datează din anul 1727.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.