Go to section: Music
14 may 2015, 11:36 Moldovan dance views 12825
60 de ani de la fondare ansamblului de dans popular ”Veselia” (Foto)
14 may 2015, 11:36 Moldovan dance views 12825

60 de ani de la fondare ansamblului de dans popular ”Veselia” (Foto)

Ansamblul de dans popular „Veselia" și-a sărbătorit cea de-a 60 aniversare de la fondare. Cu această ocazie, membrii colectivului și admiratorii lor s-au reunit în cadrul unei ceremonii festive și a unui concert jubiliar.

Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a adresat, în cadrul ceremoniei un mesaj de felicitare și a înmînat diplomă de merit ansamblului.

„În această îndelungată perioadă de activitate ați înscris o amplă „carte" artistică, devenind unul dintre cele mai reprezentative formații artistice de dans din țară. Laureat al mai multor festivaluri și concursuri de rang național și internațional, „Veselia", a reprezentat cu demnitate arta noastră populară în mai multe țări: SUA, Canada, Nicaragua, Vietnam, Franța, Spania, Belgia, etc. Acum, în plină primăvară, cînd ansamblul de dans popular „Veselia" împlinește 60 de ani de activitate artistică, de slujire cu credință melosului și dansului popular, Vă dorim ani mulți și o primăvară perpetuă de creație", a subliniat ministrul Vasile Bîtca.

În prezent ansamblul de dans popular „Veselia" întrunește peste 100 de membri cu vîrste între 4 și 64 de ani, iar pe parcursul anilor circa 2000 de tineri și-au demonstrat pasiunea față de arta dansului folcloric, participînd la zeci și sute de spectacole din țară și de peste hotare. În toți acești ani dansatorii au fost îndrumați de talentatul coregraf Gheorghe Ivanov.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
145 locuitori

Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.