Go to section: Music
04 july 2019, 14:30 Music views 16024
The Glimpse: Cultura reflectă starea națiunii! (Foto, Video, Audio)
04 july 2019, 14:30 Music views 16024

The Glimpse: Cultura reflectă starea națiunii! (Foto, Video, Audio)

De data aceasta, invitatul emisiunii "Istoria rockului moldovenesc" este trupa The Glimpse, care cîntă în stil pop-punk.

Trebuie remarcat faptul că în Moldova nu există atît de multe trupe care cîntă punk-rock sau pop-punk, dar, la drept vorbind, orcît de regretabil ar părea, astfel de trupe în țara noastră pot fi numărate pe degete.

Membrii trupei "The Glimpse", Alexandru Gribcenco și Pavel Malîșev, și-au exprimat opinia cu privire la popularitatea atît de scăzută a punk-rockului în rîndul muzicienilor moldoveni: "Într-adevăr, ne este destul de greu să organizăm concerte în acest stil, deoarece în Moldova există foarte puține trupe punk. În afară de noi, mai putem numi trupa "1000faces", deși nici ea nu este cu adevărat pop-punk. În general, totul depinde de țară, de mentalitatea oamenilor. La noi există un paradox: poporul moldovean parcă este vesel, în general, însă casele lor sînt toate sure... La noi, în mulțimea de oameni, rar găsești fețe zîmbitoare. Și poate anume din această cauză, dacă e să vorbim despre rock, ne place mai mult muzica grea, depresivă. Și nu este nimic rău în aceasta - cultura reflectă starea națiunii, să spunem așa. Dar poate asta depinde și de timp! Iată, în California este mereu vreme însorită și fierbinte și acolo înflorește pop-punk-ul! "

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

muzica , rock , interviu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3002 locuitori

Crocmaz este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Crocmaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ștefan Vodă și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3002 oameni. Satul Crocmaz a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.