Go to section: Music
25 september 2021, 14:00 Music views 2393
Festivalul Internațional ”Nopțile pianistice” se reîntoarce
25 september 2021, 14:00 Music views 2393

Festivalul Internațional ”Nopțile pianistice” se reîntoarce

După o pauză de un an, legată de situația pandemică, Festivalul Internațional ”Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră”, ediția a XIX-a, va reuni din nou, în perioada 28 septembrie – 29 octombrie, virtuozi internaționali și locali, pentru interpretarea operelor cunoscute, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Evenimentul este organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu sprijinul Ambasadei Franței în Republica Moldova și a partenerilor asociației.

Potrivit organizatorilor, în anul curent, în cadrul Festivalului vor fi interpretate numeroase lucrări ale compozitorului Ludwig Van Beethoven, a cărui aniversare de 250 de ani a fost sărbătorită în 2020. ”Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră” se vor deschide marți, 28 septembrie, la ora 19.00. la Palatul Republicii din Chișinău. John Gade, pianist virtuoz francez, va evolua alături de Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijată de Misha Katz, renumit dirijor francez, invitat deseori la Festival, devenit popular în rîndul publicului moldovenesc. Muzica franceză și rusă va fi onorată cu un program de lucrări de Charles Gounod, Georges Bizet, Serghei Rahmaninov și Mihail Glinka.

În total, șapte concerte vor fi organizate la Chișinău, la Tiraspol și, din acest an, la Cahul. Pe 5, 13 și 29 octombrie, la ora 19.00, concertele vor avea loc la Sala cu Orgă din Chișinău, iar pe 22 - la Palatul Republicii. Pe 9 octombrie, la ora 17.00, un concert va fi prezentat la Palatul Culturii din Cahul și pe 16 octombrie, altul – la Palatul de Cultură din Tiraspol.

Source: noi.md

Keywords:

muzica , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.