Go to section: Music
17 january 2022, 12:30 Music views 1924
Curînd în Moldova va fi lansat albumul muzical
17 january 2022, 12:30 Music views 1924

Curînd în Moldova va fi lansat albumul muzical "Balade despre strămoși"

Curînd în Moldova va fi lansat albumul muzical "Balade despre strămoși", compus din diferite istorioare despre strămoșii îndepărtați, numiți Geto-Daci, care au trăit în timpul celților pe teritorii întinse de munte și de cîmp. La nord de península Balcanică, între rîurile Tisa, Dunăre, Nistru și munții Carpați.

Ei au luptat activ în războaie, chiar și pînă la căderea imperiului Roman. Denumirea de daci, este atribuită poporului care trăia în Dacia, care a fost formată, după cum știm, de tracii Geți și protoslavii Sarmați. De aceea au numit capitala lor SarmizeGetusa. Ca o reflecție a alianței dintre Sarmați și Geți. După războaiele daco-romane, romanii au acaparat doar o mică parte din Dacia, unde era capitala dacilor și minele de argint și aur, dar nu ai izbutit să treacă Carpații.

Cum a spus autorul, Vladislav Sanduleac, în album vor întra 5 piese:

1. Balada despre strămoși

2. Magi albi

3. Tînăr Geto-Dac

4. Povești moldovenești

5. Două maluri ale Nistrului

În prezent, are loc strîngerea de fonduri pentru înregistrarea albumului întreg, care va fi publicat ulterior pe internet, pentru ca fiecare doritor să-l asculte liber. Prima piesa a fost deja înregistrată pe banii autorului, și o puteți asculta pe internet. Așa, vă puteți face o impresie, despre cum va fi albumul.

Banii strînși vor merge pentru achitarea aranjamentului pieselor. După ce melodia va fi gata, autorul va înscrie vocea, și piesa va fi completată și lansată. "Fiecare piesă va fi încărcată pe internet deodată cum va fi gata, și dumneavoastră o veți putea adăuga la colecția sau la playlist-ul dvs. preferat! Dacă tema albumului vă e interesantă, participați la strîngerea de fonduri pentru înscrierea albumului. Chiar am nevoie de ajutorul vostru!" - a menționat Vladislav Sanduleac, invitînd doritorii să participe la acest proiect: pomestya.club

Vladislav trăiește la marginea pădurii, pe pămîntul său, creîndu-și" moșia de familie " în Moldova, la 50 de km de Chișinău. El e unul dintre membrii colectivului "Barzii din PRP Schastlivoe", membrul al concertelor Caravana în Chișinău și alte orașe; autorul la cîteva zeci de piese, multe din care vor întra în acest album.

"Celții au fost ramura vestică ale triburilor trace, pe cînd Dacii erau ramura de Est, și erau una din părțile a unei civilizații indoeuropene întregi, sau cum o mai numesc în popor, vedică. Multă apă a curs de atunci, dar ținem minte ce ne-au învățat strămoșii, dragostea pentru tot ce e viu, mulțumirii nemărginite și uimirii infinite față de univers. Concret, Herodot a scris despre credințele geților în vremurile lui Zamolxis: "Geții sînt cei mai drepți și mai viteji dintre traci. Ei se cred nemuritori" - a zis Vladislav Sanduleac.

Source: noi.md

Keywords:

muzica , Strămoși

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.