28 september 2020, 16:30 Kaleidoscope views 13452
Ce a surprins un fotograf în timpul unei şedinţe de spiritism
Photo: jurnalul.ro
28 september 2020, 16:30 Kaleidoscope views 13452

Ce a surprins un fotograf în timpul unei şedinţe de spiritism

Patru fotografii făcute în timpul unei sesiuni de spiritism, în anii '30, au fost expuse public şi arată cum o presupusă stafie "pluteşte" deasupra participanţilor, scrie Metro.

Într-una dintre imagini se poate vedea clar chipul, fiind vorba de o femeie cu par închis la culoare, acoperită cu un şal. În celelalte trei fotografii, făcute în cadrul aceluiaşi eveniment, apare însă doar o ceaţă, numită "ectoplasmă" de către cunoscători ai acestui fenomen.

Cele patru fotografii au fost descoperite în colecţia locotenent-colonelului E.J. Gordon Tucker, de la Oficiul de Înregistrări Publice al Irlandei de Nord (PRONI), echivalentul Arhivelor Naţionale din Marea Britanie.

"Aceste fotografii din 1930 arată 'manifestări ale spiritelor'. Oamenii prezenţi la acea şedinţă de spiritism le-au invocat şi ele au apărut. Un spirit şi-a făcut apariţia şi era înconjurat de o ceaţă albă numită ectoplasmî", a declarat Alan Robertson de la PRONI.

Şedinţele de spiritism erau foarte populare în anii '30, atunci cînd foarte mulţi şi-au pierdut membri ai familiei în Primul Război Mondial.

"Între anii 1920 şi 1930, mulţi încercau prin spiritism să-i contacteze pe cei dragi dispăruţi", a spus Alan Robertson.

Pe de altă parte, tot Alan Robertson oferă şi o explicaţie raţională pentru strania imagine, care nu are legatură cu vreo stafie.

"Se crede că fotografia a fost creată fie prin expunerea dublă a plăcilor, fie prin crearea unui manechin asemenea unui spirit", a mai spus Robertson.

Source: jurnalul.ro

Keywords:

fantoma , om , fotografie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
748 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 748 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.