20 november 2020, 14:30 Kaleidoscope views 17978
Care este ritmul ideal de lucru şi cînd trebuie să iei pauză
Photo: jurnalul.ro
20 november 2020, 14:30 Kaleidoscope views 17978

Care este ritmul ideal de lucru şi cînd trebuie să iei pauză

Ecuația magică pentru o bună productivitate la locul de muncă ar fi 52 de minute de lucru și 17 minute de pauză - a constatat o firmă letonă, conform lefigaro.fr.

După cîteva ore consecutive de lucru, se recomandă o pauză a creierului pentru a putea continua eficient. Este ceea ce se numește a lucra inteligent. Metoda a fost dovedită concret la Draugiem Group, firmă letonă care a elaborat un studiu publicat pe site-ul publicației lunare Fast Company. Cu ajutorul DeskTime, soft comercializat de firmă, s-a urmărit ce făceau salariații la calculator în aplicații considerate 'productive', 'neproductive' sau 'neutre'. Rezultatul a fost că 10% dintre salariații cei mai eficienți luau pauze regulat, iar la campionii productivității ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Este vorba însă de o adevărată pauză și o adevărată odihnă, nu de 17 minute petrecute pe Facebook sau într-o conversație cu colegul despre necazurile de la serviciu. Salariații de la Drauguiem Group se relaxează în cel mai bun sens al cuvîntului: se plimbă, citesc sau vorbesc, dar nu despre activitatea lor profesională.

Nu se știe dacă regula de 52 + 17 minute este cea mai bună (nu la toate locurile de muncă se poate aplica), dar oricum sunt necesare pauze regulate pe parcursul zilei, fie și numai pentru că oamenii nu sunt la fel de concentrați pe tot parcursul zilei. În iunie 2013, un studiu britanic realizat de cercetători de la London Offices și publicat de site-ul Daily Mail arăta că cea mai scăzută productivitate se înregistrează la ora 14.55, adică în jurul orei mesei de prînz.

Source: jurnalul.ro

Keywords:

sfat , om , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
1129 locuitori

Cornova este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cornova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1129 de oameni. Satul Cornova a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.