22 january 2024, 12:30 Kaleidoscope views 15983
Soluţii la îndemâna oricui de a scoate mirosul neplăcut din încălţăminte
Photo: gandul.info
22 january 2024, 12:30 Kaleidoscope views 15983

Soluţii la îndemâna oricui de a scoate mirosul neplăcut din încălţăminte

După ce am purtat mai multe zile la rând aceeaşi pereche de pantofi, încălţările capătă un miros specific de purtat. Pentru scăpa de acest miros neplăcut ai nevoie de pudră de talc sau bicarbonat. Şi oţetul sau spray-ul antibacterian au efect în acest sens.

Nu doar exteriorul unei perechi de încălţăminte trebuie îngrijit, ci şi interiorul. Medicii spun că în interiorul unei perechi de pantofi, ghete sau adidaşi se pot dezvolta diverse bacterii şi microorganisme care pot duce la apariţia micozelor sau a ciupercii piciorului, mai ales dacă obişnuiţi să vă împrumutaţi încălţările.

Pentru a preveni acest lucru este indicat ca după fiecare utilizare, să pulverizaţi în interiorul încălţării cu un spray antibacterian special şi să le depozitaţi preţ de câteva ore într-un spaţiu aerisit, cum ar fi pe balcon, notează Realitatea.net.

O altă metodă de a împrospăta pantofii, ghetele şi adidaşii presupune să turnaţi pudră de talc sau bicarbonatul de sodiu în interiorul încălţării şi lăsaţi oricare din cele două prafuri să acţioneze peste noapte.

Când prinzi o zi frumoasă, lăsa-ţi adidaşii în bătaia razelor de soare pentru a te asigura că se usuca complet. Astfel, nu se va instala umezeala care favorizează înmulţirea bacteriilor.

De asemenea, ca să scapi de mirosul specific al unei încălţări purtate îmbibă o cârpă curată în oţet alb şi curăţă-le în interior. Dacă nu vrei să depui prea mult efort, înmoaie o pereche de şosete în oţet alb, introdu-le în interiorul perechii de încălţări, iar pe acestea bagă-le într-o pungă de plastic. Desfă punga după 24 de ore, apoi ţine-le timp de 8 ore într-o cameră bine ventilată.

Naftalina nu te scapă doar de molii, ci şi de mirosurile urâte din pantofi. Plasează în interiorul adidaşilor câteva bucăţi de naftalină pe care lasă-le să acţioneze peste noapte.

Esenţa de vanilie ajută şi ea la eliminarea mirosului neplăcut din pantofi. Mototoleşte un ziar, stropeşte-l cu esenţă de vanilie şi baga-l în interiorul pantofilor timp de 24 de ore. Ziarul va absorbi mirosul, în timp ce vanilia le va da o aromă de prăjitură.

Source: www.gandul.info

Keywords:

încălţăminte , sfat

Comments

 (1)
  • #1 Khooy Reply Quote selected
    Очень просто - перестать быть вонючим молдаваном.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
803 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Mîndra se află la distanţa de 20 de km de orașul Călăraşi, şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 803 locuitori. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1644.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.