12 october 2020, 11:30 Kaleidoscope views 17321
12 october 2020, 11:30 Kaleidoscope views 17321

Oamenii fericiţi preferă să citească, cei nenorociţi - să se uite la TV

Savanţii britanici au realizat un studiu în care s-a constatat, că oamenii fericiţi citesc mai mult, iar cei nenorociţi preferă să ghbvească televizorul.

Mai mult de 30.000 de persoane au participat la un studiu de amploare, în cadrul căruia respondenţilor le-au propus să răspundă la întrebarea despre modul în care aceştia îşi petrec timpul liber şi, totodată, să evalueze dispoziţia lor şi starea de spirit.

Potrivit studiului, persoanele, care se consideră fericite, s-au dovedit a fi mai active social, acestea comunică mai mult cu oamenii, citesc. La rîndul lor, oamenii, care sînt nemulţumiţi de viaţa lor, mai mult timp petrec în fata televizorului, astfel de oameni se uită la televizor cu 28% mai mult, decît oamenii fericiţi.

De asemenea, autorii studiului au descoperit că 51% din oameni nefericiţi au mult timp liber, pe care ei nu ştiu cum să-l petreacă.

Printre oameni fericiţi, dimpotrivă, 19% dintre respondenţi au mult timp liber.

Keywords:

fericire , carte , televiziune

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.