18 may 2019, 11:45 Kaleidoscope views 7658
Cum se îngrijeşte un buchet de bujori ca să reziste cît mai mult în vază
18 may 2019, 11:45 Kaleidoscope views 7658

Cum se îngrijeşte un buchet de bujori ca să reziste cît mai mult în vază

Vrei ca bujorii pe care le-ai primit în dar să rămînă proaspeţi cît mai mult timp? Iată cîteva trucuri care te vor ajuta.

Înainte de a pune florile în vas, împrospătează tăietura tijei, îndepărtînd 2 cm din ea. Taie cît mai oblic, pentru a mări suprafaţa de absorbţie a apei.

Dacă florile au început să dea semne de ofilire, aplică- le un tratament de înviorare înainte de a le pune în vas. Umple cada cu apă rece şi scufundă-le în ea.

Poţi menţine prospeţimea buchetului pulverizînd apă pe flori.

Pentru a împiedica putrezirea tijelor, schimbă zilnic apa din vas. De asemenea, spală porţiunea de tijă care s-a aflat sub apă şi reîmprospătează tăietura, scrie libertatea.ro.

Dacă florile sînt în stadiu de boboc, le poţi stimula deschiderea punînd o linguriţă de zahăr în apa din vas.

Un praf de sare de bucătărie (80 g de sare/1 l de apă) sau cîteva picături de oţet vor păstra apa proaspătă mai mult timp.

Source: publika.md

Keywords:

flori , îngrijire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
748 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 748 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.