26 september 2017, 12:30 Kaleidoscope views 5421
În Germania a fost găsit Centrul Nuclear secret al lui Hitler
26 september 2017, 12:30 Kaleidoscope views 5421

În Germania a fost găsit Centrul Nuclear secret al lui Hitler

Un vînător de comori din Germania a descoperit un obiect în apropierea orașului Oranienburg, care este, probabil, o componentă a bombei nucleare naziste.

Potrivit arheologului amator, bucata din metal radioactivă este dovada existenței, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a unui Centru de Cercetare secret, unde erau elaborate armele atomice, scrie The Independent.

Potrivit publicației, Bernd Thälmann, în vîrstă de 64 de ani a găsit obiectul cu ajutorul detectorului de metale, care a emis un semnal sonor neobișnuit. Bărbatul a adus obiectul acasă și apoi a informat autoritățile despre descoperire. Poliția a stabilit că metalul emite radiații și a evacuat 15 locuitori ai mai multor case vecine. Elementul a fost plasat într-un container de plumb și a fost luat de specialiștii în domeniul securității radiațiilor.

Împotriva lui Talman a fost intentat un caz penal, pentru posesia ilegală de materiale radioactive. Bărbatul refuză să spună unde anume a găsit obiectul. Potrivit autorităților, el avea de gînd să găsească urmele rămase ale Centrului secret nazist de producere a plutoniului pentru arme, care se afla în zona Oranienburg. În organizația sus-numită lucrau asupra implementării planurilor lui Hitler de a crea bomba atomică.

Germania a fost primul stat care a început crearea armelor nucleare, în anul 1939, însă germanii așa și nu au creat bomba atomică. Statele Unite ale Americii au lansat «Proiectul Manhattan» în anul 1943, ceea ce a dus la apariția, testarea, precum și utilizarea primelor dispozitive explozive nucleare din lume.

Source: lenta.ru

Keywords:

Germania , descoperire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
225 locuitori

Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.