07 november 2018, 16:35 Kaleidoscope views 9479
O tornadă dublă a fost surprinsă în România (Video)
07 november 2018, 16:35 Kaleidoscope views 9479

O tornadă dublă a fost surprinsă în România (Video)

Un fenomen meteo extrem s-a produs marți în comuna Topolog, județul Tulcea. O tornadă dublă a fost surprinsă de un sătean, care a făcut o fotografie.

Fenomenul rar întîlnit în țara noastră nu s-a format în totalitate, astfel că dubla tornadă nu a reușit să atingă pămîntul.

Din fericire, tornada nu a provocat distrugeri.

Pînă acum cîțiva ani un astfel de fenomen nu era întâlnit în România.

O tornadă puternică s-a produs în anul 2016, distrugând mai multe case din localitatea Niculiţel, judeţul Tulcea. Zeci de copaci au fost puşi la pământ atunci, iar acoperişurile mai multor case au fost smulse.

Mai multe tornade s-au înregistrat în ultima perioadă în mai multe localități din România. Una dintre acestea a fost înregistrată de localnicii din Istria, județul Constanța.

Source: evz.ro

Keywords:

Romania , tornado

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
817 locuitori

Chetroşica Veche este un sat în componenţa oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de 2,5 kilometri pătraţi şi este situat la o distanţă de 10 km de oraşul Edineţ, la 4 km de  staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 817 oameni. Prima atestare documentară a satului Chetroşica Veche (cu numele Piatra) datează din anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.