18 september 2018, 17:05 Kaleidoscope views 14598
Cum arată noile bancnote de 100 și 200 de euro (Foto)
18 september 2018, 17:05 Kaleidoscope views 14598

Cum arată noile bancnote de 100 și 200 de euro (Foto)

Banca Centrală Europeană (BCE) a dezvăluit, luni, noile bancnote de 100 și de 200 de euro, care vor intra în circulație la data de 28 mai 2019.

După bancnotele de 5, 10, 20 și 50 de euro, bancnotele de 100 și 200 de euro sînt ultimele două cupiuri din seria „Europa", care va deveni completă odată cu lansarea acestora, informează BCE.

Pentru noile bancnote de 100 și 200 de euro s-au utilizat elemente de siguranță noi și inovatoare. Similar celorlalte cupiuri, noile bancnote sînt ușor de verificat utilizînd metoda „atinge, privește, înclină". În partea de sus a benzii de culoare argintie, o hologramă-satelit prezintă simboluri „€" care gravitează în jurul numărului și care devin mai clare sub lumină directă. Pe banda de culoare argintie sînt redate, de asemenea, portretul Europei, elementele arhitecturale și un simbol „€" de mari dimensiuni.

Totodată, noile bancnote de 100 și 200 euro includ un număr verde-smarald optimizat. Deși numărul verde-smarald în sine este prezent pe toate celelalte bancnote din seria „Europa", această versiune optimizată prezintă și simboluri „€" în interiorul numărului.Dimensiunea noilor bancnote de 100 și 200 de euro diferă de cea a vechilor bancnote. Ambele cupiuri au acum o înălțime egală cu cea a bancnotei de 50 EUR. Lungimea acestora rămîne însă nemodificată: cu cît lungimea bancnotei este mai mare, cu atît valoarea acesteia crește. Datorită înălțimii identice, echipamentele pot manipula și procesa acum mai ușor bancnotele de 50, 100 și 200 de euro. De asemenea, acestea vor încăpea mai bine în portofelele cetățenilor și vor avea o durată de viață mai lungă, întrucît vor fi mai puțin expuse uzurii.

Pe lîngă elementele de siguranță care pot fi observate cu ochiul liber, bancnotele euro conțin și elemente de siguranță care pot fi citite de echipamente. Pe noile bancnote de 100 EUR și 200 EUR, aceste elemente au fost optimizate, fiind adăugate și unele noi pentru a permite procesarea și verificarea cu rapiditate a autenticității bancnotelor.

Bancnotele euro vor fi astfel și mai sigure, dar și mai ușor de verificat și de manipulat.

Source: digi24.ro

Keywords:

bani , euro , bancnota

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.