11 december 2019, 15:30 Kaleidoscope views 4851
Muravschi: Din România nu fug mai puțini
11 december 2019, 15:30 Kaleidoscope views 4851

Muravschi: Din România nu fug mai puțini

Din România nu fug mai puțini oameni decît din Republica Moldova.

Acest fapt a fost constatat de fostul viceprim-ministru, fost ministru al Economiei Moldovei și în prezent expert independent, Alexandru Muravschi, care pe pagina sa de socializare a împărtășit mai multe gînduri după primul tur al alegerilor prezidențiale în România, transmite Noi.md.

Alexandru Muravschi a menționat că nu demult, în publicațiile românești au apărut informații precum că aproximativ 10 milioane de români au părăsit țara.

„Cifra părea incredibil de mare. Dar să ne uităm la rezultatele alegerilor prezidențiale din România. Potrivit acestora, la alegeri au participat 675 de mii de reprezentanți ai diasporei românești. În Republica Moldova erau 43 de mii. Dar cred că aceste 43 de mii nu pot aparține în totalitate diasporei. În sensul că nu au părăsit România, ci pur și simplu au primit sau au recăpătat cetățenia. Astfel, rămîn 632 de mii de cetățeni români care au părăsit cu adevărat țara. Ok, scoatem din această cifră o altă parte a celor care au primit cetățenia, dar care locuiesc în alte țări, sînt în călători de afaceri, turiști, elevi. Rămîn aproximativ 600 de mii. Cred că, dacă avem în vedere că 10% din diaspora au participat la alegeri (ceea ce este un indicator foarte bun), înseamnă că cel puțin 6 milioane de cetățeni cu drept de vot au părăsit România. Mai pe scurt, din România oamenii fug nu mai puțin decît din Republica Moldova. Din păcate!!!", a subliniat el.

Source: noi.md

Keywords:

Romania , populatia , migratie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1306 locuitori

Bursuc este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bursuc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.