04 may 2021, 16:00 Kaleidoscope views 4451
Astrofizicienii au descoperit veriga intermediară în formarea găurilor negre
04 may 2021, 16:00 Kaleidoscope views 4451

Astrofizicienii au descoperit veriga intermediară în formarea găurilor negre

Telescopul Hubble a filmat cum un obiect spațial a distrus o stea. Acesta a fost primul fapt al existenței unui nou tip de gaură neagră.

Oamenii de știință de la Universitatea New Hampshire au descoperit pentru prima dată în istoria observațiilor astronomice o gaură neagră intermediară.
În prezent, oamenii de știință cunosc două tipuri de găuri negre - obiecte mici de masă stelară și supermasive. Oamenii de știință au descoperit mai mulți candidați la rolul de gaură neagră intermediară, dar au reușit să găsească dovezile doar acum.

În galaxie spirală J21500551 în constelația Vărsătorului, telescopul a înregistrat cum un obiect invizibil distruge în bucăți o stea. Steaua, situată la 800 de milioane de ani lumină de Calea Lactee, era un pitic roșu de trei ori mai mică decît Soarele.

Masa găurii negre care a înghițit steaua s-a dovedit a fi mai mare decît cea solară de 50.000 de ori. Acești parametri corespund calculelor oamenilor de știință despre găurile negre cu masă intermediară. Acest tip de obiecte spațiale este un fel de "verigă lipsă" în evoluția găurilor negre mici în supermasive.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
3243 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Ulmu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3243 de oameni. Satul Ulmu a fost menționat documentar în anul 1502.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.