30 october 2020, 12:30 Kaleidoscope views 2447
Corporația monștrilor nu este un desen animat
30 october 2020, 12:30 Kaleidoscope views 2447

Corporația monștrilor nu este un desen animat

Le numim platforme de servicii și credem că ele există pentru a ne presta servicii. Între timp, ele demult au devenit dominantele situației. Cei cinci giganți IT, numiți și FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix și Google), influențează într-o măsură tot mai mare viața fiecărui om în parte și a omenirii în întregime.

Au conștientizat-o și autoritățile SUA, după ce au descoperit că giganții IT - Facebook, Amazon, Google și Apple - fac abuz de situația lor de monopolist, și intenționează să le lipsească de putere. Numai de n-ar fi prea tardivă această intenție...

Își permit prea multe

Congresul SUA a făcut totalurile unui studiu vast privind activitatea celor mai mari companii IT, și a propus separarea lor. Raportul susține că giganții digitali au construit monopoluri aidoma celor care au existat în SUA pe vremea economiei petroliere și elanului feroviar. Congresmenii propun adoptarea unei legi noi, care ar interzice deținerea unor platforme și promovarea concomitentă a propriilor produse pe aceste platforme. Pretențiile față de Facebook s-au iscat după ce în a.2012 a fost procurată Instagram: politicienii se arată convinși că în acest fel compania nu a salvat un startup promițător, ci a înlăturat un concurent. Despre Amazon, congresmenii cred că aceasta a ocupat poziții dominante în comerțul online cu amănuntul prin subminarea altor furnizori și comercianți. Apple deține monopolul pe piața aplicațiilor mobile pentru iOS, iar Google este monopolist în sfera motoarelor de căutare și pe piața publicitară. În plus, giganții tehnologiilor ar putea fi obligați să își facă serviciile compatibile cu concurenții.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

servicii , internet

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1100 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cremenciug este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Cremenciug alcătuia 1 100 de locuitori în anul 1989. Satul Cremenciug a fost întemeiat în anul 1930.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.