11 june 2020, 12:30 Kaleidoscope views 2041
A lucrat împotriva țării. Și l-a sfătuit pe Elțîn să dea insulele Kurile
11 june 2020, 12:30 Kaleidoscope views 2041

A lucrat împotriva țării. Și l-a sfătuit pe Elțîn să dea insulele Kurile

Pentru majoritatea oamenilor intelectuali, atît ruși și post-sovietici, cît și occidentali, numele scriitorului Alexandr Soljenițîn este un simbol al dizidenței și luptei pentru libertate. Cu toate acestea, în mediul publiciștilor ruși există și o altă opinie.

***

Cărțile lui Soljenițîn sînt pentru amatori. Este strict opinia mea personală.

În primul rînd, este foarte greu să-i citești silabele. Plictiseală, neînțelegere și fraze grele. Cine nu a făcut încă un astfel de experiment - încercați! Deschideți, de exemplu, cartea "A cincea roată" (Пятое колесо) și cred că cinci minute vor fi suficiente pentru a nu mai face astfel de experimente pe viitor.

Iar succesul cărților sale în perioada sovietică eu o compar cu filmul sovietic "Havuzul" (Фонтан). În film, la fiica căsătorită și care trăiește acum în oraș, vine tatăl bătrîn dintr-un sat din Asia Centrală. El nu știe nici un cuvînt în limba rusă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

personalitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.