01 december 2021, 12:45 Kaleidoscope views 2775
Atacul terorist împotriva lui Soleimani - încălcarea dreptului internațional și a Cartei ONU
01 december 2021, 12:45 Kaleidoscope views 2775

Atacul terorist împotriva lui Soleimani - încălcarea dreptului internațional și a Cartei ONU

Ambasada Republicii Islamice Iran în Ucraina și Republica Moldova a venit cu un articol al cărui text îl prezentăm în întregime.

Pe 3 ianuarie 2020, general-locotenentul Qasem Soleimani, comandantul unității de elită "Quds" și unul dintre personalitățile militare din Republica Islamică Iran, precum și mai mulți militari iranieni și irakieni au murit în apropiere de aeroportul din Bagdad, capitala Irakului, în urma unui atac terorist efectuat de către o dronă americană.

Recent am celebrat un an de la acest act terorist, care, fără îndoială, poate fi numit unul dintre cele mai importante și fără precedent evenimente din istoria Orientului Mijlociu și din lume în general. Deoarece acest comandant și figură militară, cunoscut drept un luptător cu ISIS – una dintre cele mai mari grupări teroriste din Orientul Mijlociu – a fost atacat de trupele americane în timpul unei vizite oficiale a unui părți terțe, acest act a devenit obiect al criticii largi a SUA în lume în legătură cu comiterea acestei crime.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

teract , Iran

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.