21 february 2020, 05:00 Kaleidoscope views 14501
21 february 2020, 05:00 Kaleidoscope views 14501

Vrei să salvezi planeta? Lucrează mai puțin


Foto: mke.ee

Lucrînd cu cel puțin 12 minute pe săptămînă mai puțin decît de obicei, veți contribui în mod semnificativ la lupta cu creșterea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă, potrivit Bigmir.net.

Acest lucru este precizat de economistul David Roznik de la Centrul pentru Cercetări Economice și Politice.

Dacă oamenii ar reduce orele de lucru cu cel puțin 0,5% pe an, aceasta ar fi în măsură să atenueze efectele încălzirii globale cu 25-50%, este sigur omul de știință. Reducerea zilei de lucru ajută și la creșterea productivității muncii.

După cum s-a dovedit, creșterea volumului de muncă cu 1% duce la o creștere a emisiilor de dioxid de carbon cu 1,5%.

"Cînd lucrăm, folosim multă de energie electrică, gaz, încălzire, etc. Toate acestea poluează mediul. În timpul odihnei emisiile sînt mult mai puține", - remarcă economistul.

Potrivit lui Roznik toți dependenții de muncă ar trebui să ia exemplu de la  locuitorii Europei de Sud, care muncesc mai puțin și se odihnesc mai mult.

Keywords:

munca , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.